Page:820 Time:18:14:15 Date:19-5-24 NOS Teletekst 820 ETBAL 1/2 Handhaving RKC ondanks nederlaag RKC speelt ook volgend seizoen in de eredivisie.Het ging bij kampioen PSV weliswaar met 3-1 onderuit,maar behield de veilige vijftiende plek dankzij het verlies van Excelsior bij Feyenoord. RKC was dodelijk effectief voor rust en kwam uit z'n enige kans op 1-0:Margaret rondde af na een passje van Lokesa.Pas daarna beet PSV van zich af.Bakayoko en Veerman misten wat scherpte,maar via De Jong (kopbal) was het wel raak. PSV reeg ook na rust de kansen aaneen, maar stelde de zege pas net voor tijd veilig.Na hands van Bruma (tweede keer geel) kroonde De Jong (penalty) zich tot gedeeld topscorer (29 doelpunten). Lelieveld ging daarna nog in de fout. programma op 818 / stand op 819 weer nieuws sport voetbal